Header Graphic

Uit de praktijk

Er zijn al veel mensen geholpen met de pijntherapie van Pak Pijn Aan. Om u een indruk te geven volgen onderstaand enkele reacties:

Whiplash

 

"Eind 2000 heb ik door een auto-ongeval een chronische whiplash ontwikkeld. Na intensieve revalidatie kon ik met veel wilskracht uiteindelijk mijn werkzaamheden in de zorg weer oppakken. In de daarop volgende jaren begon ik pijn, een slechte nachtrust en een zeer beperkte beweeglijkheid van mijn nek heel gewoon te vinden. De reguliere geneeskunde kon mij geen therapie bieden die ook maar enige verlichting gaf en had voor mijn klachten geen oplossing. Onbewust van het feit dat ik mij steeds meer begon te bewegen als een robot, viel dit niet alleen mijn directe omgeving maar ook een nieuw binnengekomen collega op. Zij begon mij herhaaldelijk te vertellen over haar ervaringen bij de pijntherapie van Ben Knol. Omdat het steeds slechter met mij ging heb ik uiteindelijk in maart 2012 contact met Ben gezocht. We zijn nu een jaar verder. De pijn is enorm verminderd, de beweeglijkheid van mijn nek is vergroot en mijn nachtrust is verbeterd. Na elke behandeling voel ik mij sterker en fitter worden en ben daarvoor de therapie van Ben Knol erg dankbaar." C.v.E.

 

Fibromyalgie

 

“Begin 2011 leek ik een griep te pakken te hebben die maar niet overging. Ik bleef moe. Extreem moe. Van een kleine inspanning moest ik dagenlang herstellen. Langzaamaan kwamen er meer klachten bij: duizeligheid, oorpijn hoofdpijn, hartkloppingen, blaas- en darmproblemen. Het werd een mengeling van klachten die in geen enkele sluitende diagnose paste. Daarom bleef er niets anders over dan in het ziekenhuis alle specialismen langs te gaan, alle mogelijke scans (MRI,CT,PET), bloedonderzoeken, echo's te ondergaan en maar blijven hopen dat er eindelijk een etiket op mijn klachten kon worden geplakt.

 

Pas na 10 maanden en regelmatig 2x per week een bezoek aan een polikliniek in willekeurig welk ziekenhuis, (ik belde alles af, waar ik maar het snelst terecht kon), kreeg ik er spierpijn bij. Mijn handen, voeten, schouders en nek reageerden alsof ik een zware verhuizing in mijn eentje had verricht of zelf een vijver van 10 bij 10 meter had uitgegraven. De pijn in -vooral- mijn voeten was 's nachts zo erg dat ik hele nachten wakker was en overdag probeerde de slaap in te halen. De pijn werd namelijk pas tegen de ochtend dragelijk.

Ik belandde met deze aanvulling van klachten waar ik de zoektocht was begonnen: bij de reumatoloog. Deze was binnen 5 minuten klaar met de diagnose: het is fibromyalgie. De blijdschap dat ik eindelijk wist wat ik heb sloeg snel om in: help,wat nu? De reumatoloog was namelijk snel uitgepraat. Leer er mee leven en probeer het beheersbaar te houden met morfine en Amitriptyline.

 

Ondertussen was ik al bijna een jaar ziek thuis en sleepte ik me door de dagen heen. Ik probeerde mijn leven weer een beetje op de rails te krijgen, al had ik geen idee hoe, ik moest toch verder. Na elke inspanning (een verjaardag, grasmaaien, boodschappen doen) moest ik minstens een dag tot soms zelfs een week bijkomen. Mijn werkgever begon voorzichtig over weer proberen te werken. Kijken hoe mijn belastbaarheid was en of er sprake zou zijn van (gedeeltelijk) afgekeurd worden. Hoewel ik, tot ik ziek werd, altijd met plezier naar mijn werk ging, zag er nu als een berg tegenop. Alleen het er naartoe rijden (17 km) was al een inspanning vanjewelste. En inderdaad: 2 uurtjes werken voelde als voorheen een week van 40 uur werken. Hoe kon dit ooit goed komen?

 

Omdat mijn bloedgroep AB negatief is, een zeldzame soort die bij Sanquin erg gewild is, wilde ik zo snel mogelijk het doneren van bloed weer oppakken, na een jaar gestopt te zijn. Ik wist immers al die tijd niet wat ik onder de leden had. Bloed doneren met fibromyalgie is gelukkig geen probleem en de eerste de beste keer na de diagnose trof ik een 'prik'-verpleegkundige die zelf ook fibromyalgie heeft en op mijn status las dat ik er ook mee behept ben. Zij vertelde dat ze het al 15 jaar heeft, maar pas een half jaar weer aan het werk was en kon tennissen en skaten dankzij Pijntherapie Pak Pijn Aan in Houten. Dat klonk mij als muziek in de oren! Van die therapie wilde ik meer weten, dit kwam als geroepen!

 

Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik eerst gevraagd heb of je in de therapie moet geloven, wil het helpen. Maar wat ik er wel of niet van dacht of geloofde bleek totaal niet van belang.

 

Pijntherapie Pak Pijn Aan werkt met de nieuwste technieken om de oorzaak van klachten te achterhalen. Uit de scans die gedaan werden door Ben Knol bij de intake, kwamen exact mijn klachten naar voren. Naast fibromyalgie blijk ik ook een verstoorde bloedcirculatie te hebben. Zo kon er meteen heel doelgericht aan de klachten gewerkt worden.

Al na de 2e keer therapie merkte ik het verschil. Ik had meer energie, de pijn werd beheersbaar en ik kreeg zelfs vertrouwen in weer aan het werk kunnen.

 

We zijn nu (februari 2013) 7 maanden verder en ik ben bijna 100% terug in m'n werk en dat is 40 uur per week. Ik heb eens in de 3 a 4 weken therapie en heb via Ben Knol een apparaat voor thuis aangeschaft, waarmee ik me om de dag in 4x8 minuten letterlijk en met groot succes oplaad.

 

Ik durf er bijna niet aan te denken waar ik nu geweest was zonder Ben Knol van  de therapie van Pak Pijn Aan. Ziek thuis, veel pijn, altijd moe, niet kunnen werken en vanwege de 'vage' klachten geen uitkering maar de bijstand......

 

Nu ik weet dat de therapie van Ben Knol niet alleen bij fibromyalgie doeltreffend werkt, maar ook bij vrijwel alle andere -al dan niet chronische klachten-, geef ik steeds vaker de mogelijkheden van de pijntherapie van Pak Pijn Aan door.

 

Wat bij mij gewerkt heeft, gun ik een ander ook van harte!” JdB

 

 

Fibromyalgie

       

"In 1984 las ik een stukje in de krant over fibromyalgie waarin ik “mijzelf tegenkwam”. Ik dacht: dit is wat ik heb.

Voorheen had ik er nooit over gehoord en nu ineens hadden mijn pijnen een naam. Een klein stukje onzekerheid viel er weg. Ik voelde mij nooit serieus genomen. Maar het zat dus niet tussen de oren, het was  geen verbeelding. Dus niet alleen maar een zwak lichaam, van dokter naar dokter, van de ene naar de andere baan omdat ik het niet kon volhouden.

Maar… wat was er aan te doen? Niets, helemaal niets, mee leren leven. Ja, pijnstillers, steeds sterkere. Tot ook morfine weinig meer deed. Vrienden konden mijn pijn niet meer aanzien en zijn achter de computer gaan zitten. En … vonden zowaar een therapie. De therapie van Pak Pijn Aan. En er was wel wat aan te doen. En net toen de pijn het hevigst was en ik het niet meer aankon, het liefst met alles wilde smijten, kon ik bellen. Ik kon al met 2 dagen terecht. Wat een uitvinding die therapie. Ik kan haast niet geloven dat het waar is en dat er nog genezing is voor mij.

Een wonderlijke therapie, maar helemaal geen hocus pocus of iets alternatiefs. Heel logisch zoals de therapeut het uitlegde. Na één behandeling wist ik:  dit is het en had ik al wat verlichting. En na een paar volgende keren sliep ik beter (na 33 jaar slaappillen).

Elke keer werd er weer wat aangepakt en heel langzaam begon ik me wat beter te voelen. Soms een kleine terugval, maar dat duurde nooit lang. En geen pijntje is onbelangrijk, zo serieus worden de pijnen genomen (en ikzelf). Die aandacht heb ik mijn leven lang gemist. Ik vind het een wonder, een Gods wonder, dat ik met mijn 85 jaar nog genezing mag ontvangen. Iets waar ik mijn leven lang last van heb gehad is aan het verdwijnen. Ik weet dat ziel, geest en lichaam nauw samenwerken. Nu heeft ook alle innerlijke pijn een plaatsje gekregen en is genezen. Hoe is het mogelijk. Nog niet alles is verdwenen, maar nu, na een paar maanden kan ik soms zeggen: hé, ik voel me lekker. Maar nou niet denken dat ik wel alles kan, want ouderdomskwaaltjes zijn natuurlijk heel normaal, maar de kwaliteit van leven is veel beter. Dus ik ga nu met vertrouwen verder met de therapie en de therapeut die heel geduldig en belangstellend is.

Ik kan nu weer vooruit zien, maar ook achterom zien, nu echter in VERWONDERING."

G.E. te D.

Fibromyalgie 

 

“Een vriendin gaf mij een folder over deze therapie waarin stond hoe Action Potential Simulation-therapie werkt. Patiënten worden via elektroden aangesloten op een Microstroom Electro-apparaat. Door een microstroompje door het lichaam te sturen, worden de natuurlijke zenuwimpulsen gestimuleerd, nagebootst en versterkt. Daardoor maakt het lichaam bepaalde stoffen aan, neurohormonen. Die zorgen voor pijnverlichting, energiebevordering, ontstekingsremming, betere doorbloeding, opheffing van stijfheid in de ledematen en vermindering van stress, van depressieve gevoelens en van slapeloosheid. Omdat ik al van alles geprobeerd had, was ik zeer sceptisch want waarom zou dit wel werken? Toch ben ik er mee begonnen en met resultaat! Dankzij deze therapie kan ik nu een leven leiden als ieder ander.” YD 

 

Spierdystrofie

"Sinds 1995 is de dystrofie na een gebroken pols in mijn leven gekomen. De eerste 2 jaar in linkerpols en hand daarna als een vlo die springt, ook aan de rechter kant. Om de pijn wat dragelijk te maken, hebben de artsen mij eerst Mannitol infuus gegeven. Toen dit niet meer voldoende was zijn ze overgegaan op Elektro-Iontoforese met Trandaten. Dit hielp een paar maanden en dan was het weer jubelen van de pijn. Ik had geen kracht meer in beide handen en kon ze ook absoluut niet gebruiken van de pijn.

Sinds december 2009 ben ik onder de behandeling van de natuurgeneeskundig Therapeut Ben Knol. Het was de moeite waard om het te proberen, want zoals Ben Knol ook zei, genezen kan hij niet, maar wel draagbaar maken. Nu (10 maart 2010) ben ik nagenoeg van de pijn af, zo nu en dan meldt het zich nog even, maar de heftige aanvallen komen niet meer.

Ik kan weer een vuist maken en zelfs een kopje optillen met 1 hand, en zelfs mijn eigen vlees en groenten snijden. Dit alles was eerst onmogelijk.

Een wondertje. Ik ben zeer dankbaar dat ik de PakPijnAan praktijk in Houten heb ontdekt."

Mevr. H.D. te Maarssen

Carpaal Tunnel Syndroom

   

Midden in de kerstvakantie 2009 werd ik, nadat ik ons houthok had opgeruimd, 's nachts wakker van een pijnlijke hand en sterke tinteling in enkele vingers. Al eerder had ik daar 's nachts last van gehad, maar nog nooit zo hevig.

 

Slapen lukte niet meer. Al een paar keer is in mijn omgeving iemand geopereerd aan het Carpaal Tunnel Syndroom. Ik realiseerde mij meteen dat het bij mij ook zover was. Omdat ik niet kon slapen ben ik achter de computer gedoken en ontdekte daar de praktijk voor pijnbestrijding "Pak Pijn Aan". De volgende dag heb ik toch eerst naar de huisarts gebeld. Helaas, met mijn klacht was ik geen spoedgeval. Ik moest een week wachten voor ik naar het spreekuur kon komen.

 

Toen heb ik gebeld met Ben Knol. Ik kon meteen langs komen. Meteen therapie. Wie schetst mijn verbazing dat al na de eerste keer de pijn beduidend minder werd. De eerste paar weken ben ik twee keer per week naar therapie gegaan en al snel verminderde de frequentie. De pijn verdween langzaam maar zeker en na enkele behandelingen in februari was deze geheel weg. Nu, 5 mei 2010, ben ik nog steeds klachtenvrij.

 

Ben, nogmaals dank voor jouw behandeling en de wijze waarop je dat hebt gedaan.

 

T.d.B. Houten  

 

Tenniselleboog   

“Door een tenniselleboog kon ik nagenoeg niet meer werken. Na de eerste intensieve behandeling van 24 minuten was de pijn geheel weg. De volgende dag was de pijn terug, maar sterk verminderd. Na 5 behandelingen in 10 dagen was ik weer 100% pijnvrij en heb sindsdien geen last meer”. B.D 

    

Artritis  

 

“ Ik heb vandaag iets gedaan wat ik sinds 5 jaar niet meer gedaan heb: ik ben naar de winkel gelopen en weer terug. Deze therapie heeft mij meer geholpen dan de artsen in de afgelopen 5 jaar. Het is echt verbazingwekkend hoe dit werkt. De pijn is nu weg en ik ben weer naar mijn caravan geweest. Dit had ik nooit verwacht want ik had verwacht er nooit meer naar toe te kunnen gaan.” B. 

 

Pijn aan knie

 

“Ik leed aan erge pijn in beide knieën door oude blessures. Ik heb daar al fysiotherapie, acupuntuur, injecties en medicijnen voor gehad. Een orthopedisch chirurg vertelde mij dat ik kon kiezen uit 2 opties: blijvend medicijnen gebruiken of mijn beide knieën laten vervangen voor kunstknieën. Ik ben verder gaan kijken en sinds ik deze therapie doe heb ik een enorme pijnverlichting ervaren, de zwelling is gestopt, ik ben mobieler en ik gebruik geen medicijnen” C.